Herkkyyskaudet ja taidon oppiminen ja opettaminen baletissa -kurssi 7.-8.9.2019

 
 

Balettipedagogit ry järjestää jäsenilleen ja muille aiheesta kiinnostuneille syyskurssin la-su 7.-8.9.2019 Balettioppilaitoksen tiloissa Leipätehtaassa Helsingissä (Kaikukatu 4 A).

Pasi Sinisalon opetuksen aihe on nuoren kehityksen herkkyyskaudet. Kuinka baletinopettaja voi hyödyntää herkkyyskausia tuntisuunnitellussa ja näytösnumeroiden valinnoissa?
Opi tai kertaa uusimmat faktat siitä, miten ja milloin taito- ja kuntotekijät muuttuvat ja kehittyvät eri ikäkausina, ja kuinka tätä muutoskehityksen sisältämää voimavaraa voidaan hyödyntää tuntisuunnittelussa ja näytösnumeroiden valinnassa.

Kurssin hinta:

Jäsenet:100 e / kaksi päivää. Vain lauantai 40 e, vain sunnuntai 70 e.
Muut: 125 e / kaksi päivää. Vain lauantai 55 e, vain sunnuntai 95 e.

Kurssin ohjelma:

lauantai 7.9.2019
16.30-18.30 Battement tendu taakse, relevé lent ja arabesquen opettaminen ja kehittäminen. Opettaja Arja Tervo.

Arja on pitkän linjan tanssin ammattilainen. Hänellä on takanaan balettitanssijan ura Suomen Kansallisbaletissa, apulaisrehtorin/koulutussuunnittelijan tehtävät Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja baletinopettajana toimimista 1990-luvulta lähtien, aluksi kurssien muodossa ja viimeiset vuodet päätoimisesti opettaen.
Arjalle on baletinopetuksessa tullut vahvasti mukaan kehonhallinnallinen työskentely ja erityisesti valmistuttuaan Somatic Pilates-ohjaajaksi Jarmo Ahosen johdolla.
Tämän kertaisella Balettipedagogit ry:n kurssilla Arja jakaa meille tietoaan ja kokemuksiaan siitä, kuinka battement tendusta päästään hallittuun, linjakkaaseen arabesqueen. Parituntisen opetuksen alussa tutkitaan aiheeseen liittyvää anatomiaa powerpointilla, mutta pääosassa on kuitenkin liikkeen tutkiminen opetustyössä. Arja toivoo, että tilaisuus innostaisi kaikki osallistujat myös keskustelemaan omista kokemuksistaan kyseisen aiheen parissa ja esittämään kysymyksiä.

sunnuntai 8.9.2019
10.00-11.30 Footbic. Opettaja Atte Kärnä
11.45-13.15 Herkkyyskaudet-luento. Pasi Sinisalo
13.45-15.15 Herkkyyskaudet: käytännön esimerkkejä taito- ja kuntotekijöiden harjoittamisesta. Pasi Sinisalo
15.30-16.15 Yhdistysasioita ja Valtakunnallinen Balettikilpailu 2020. Kysy ja hallitus vastaa, keskustelua ohjaa Sanna Leino.

Ahto ”Atte” Kärnä on fysioterapeutti ja Footbic®-menetelmän kehittäjä. Footbic-menetelmä syntyi jo 90-luvulla Aten työskennellessä jääkiekkoseuran fysioterapeuttina ja maalivahtivalmentajana. Pitkäaikaisen kehitystyön tuloksena Footbic on tänä päivänä helppo, innostava ja äärimmäisen tehokas alaraajojen kuntoutusohjelma, jossa treenataan pehmeitä Footbic-palloja hyödyntäen.

Footbicillä saat jalkaterän ja koko kehon töihin. Footbic-tunti rakentuu lämmittely-, lihaskuntoharjoittelu- ja liikkuvuusharjoitteluosuuksista. Opetustunnin jälkeen tiedät mitä kaikkea kuntoutusharjoitteita voit tehdä jaloillesi.

“Et pysty kehittämään jalkateriesi lihaksia painoja nostelemalla. Vahvistat niitä oikealla kuntoutusohjelmalla ja oikeanlaisilla jalkineilla.” – Atte Kärnä, fysioterapeutti, Footbicin kehittäjä

Urheilufysioterapeutti Pasi Sinisalo toimi tanssijana Suomen kansallisbaletissa, kunnes polvivamma katkaisi uran. Vuonna 2001 hän valmistui fysioterapeutiksi Helsingin ammattikorkeakoulusta. Fysioterapia Kropassa Pasi työskentelee niin harrastaja- kuin ammattitanssijoiden kanssa. Lisäksi Pasi opettaa kinesiologiaa, järjestää ammattikoulutusta sekä luennoi tanssijoille ja urheilijoille sekä heidän huoltojoukoilleen.


Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittautuminen tapahtuu tästä.
Muista maksaa kurssimaksu vahvistuksena ilmoittautumiselle. Ota maksukuitti mukaan ja näytä se kurssille tullessasi.
Kurssimaksu maksetaan tilille IBAN: FI27 1279 3000 5096 34, BIC: NDEAFIHH / Balettipedagogit ry.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin koskien kurssin sisältöä ja aikataulua.

Tervetuloa kurssille!