Tanssien syksyyn -kurssi 29.8.2021

 
 

Balettipedagogit ry järjestää jäsenilleen ja kaikille aiheesta kiinnostuneille syyskurssin sunnuntaina 29.8.2021 Balettioppilaitoksen tiloissa Helsingissä (Kaikukatu 4 A).

Kurssin ohjelma:

sunnuntai 29.8.2021
10.00-11.00 Pilates-tunti opettajille, Jaana Reinikka
11.15-12.45 Variaatiot, Minna Tervamäki
13.15-14.15 Uusi balettikoreografia, Anandah Kononen
14.30-16.30 Tanssi kuntoon, Pasi Sinisalo

Kurssin hinta:

Balettipedagogit ry jäsenen hinta lähiopetuksessa 80,00 e / etäopetuksessa 75 e
Ei jäsen lähiopetuksessa 100 e / etäopetuksessa 95 e

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittaudu Tanssien syksyyn-kurssille 23.8.2021 mennessä tämän lomakkeen kautta.
Kurssimaksu maksetaan Balettipedagogit ry:n tilille FI27 1279 3000 5096 34, BIC: NDEAFIHH / Balettipedagogit ry.
Kurssimaksu tulee olla maksettuna 25.8.2021 mennessä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin koskien kurssin sisältöä ja aikataulua.


Kurssin opettajat

Jaana Reinikka on opiskellut tanssijaksi Central School of Ballet'ssa Lontoossa ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta pedagogiikan laitokselta. Jaana on toiminut baletinopettajana yli 15 vuotta ja vuosia Keravan tanssiopiston apulaisrehtorina.
Jaana on harjoitellut Pilatesta yli kymmenen vuotta. Suuri kiinnostus anatomiaan ja fysiologiaan nimenomaan tanssimisen näkökulmasta innosti häntä opiskelemaan myös Somatic Pilates -ohjaajaksi vuosina 2020-2021.

Balettipedagogit ry:n kurssilla Jaana ohjaa Pilates-tunnin, jossa keskitytään klassisessa baletissa tarvittavaan ylävartalon käyttöön ja lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen mm. pilateksen keinoin. Kurssilla harjoitellaan itse erilaisia harjoituksia ja samanaikaisesti Jaana luo yhteyksiä tehtävän Pilates-harjoitteen ja baletin yläselän, vartalon ja käsien käytön välillä. Yhteisellä keskustelulla aihetta syvennetään lisää.

Tähtitanssija Minna Tervamäki tanssi loistokkaan yli 25 vuotta kestäneen uran Suomen Kansallisoopperan Baletissa. Minna on tulkinnut päärooleja lukuisissa koko illan baleteissa, kuten esimerkiksi Prinsessa Ruususessa, Gisellessä, Oneginissa, Bajadeerissa ja Raymondassa. Lisäksi hän on tanssinut keskeisissä rooleissa merkittävien, kansainvälisten nykykoreografien, kuten William Forsythen, Ohad Naharin, Jiri Kylianin, Mats Ekin, Jorma Elon ja Jorma Uotisen teoksissa. Vuonna 2009 hän sai Tähtitanssijan nimikkeen ensimmäisenä tanssijana Kansallisbaletissa.
Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön. Hän on myös esiintynyt näyttelijän roolissa Kenneth Greven Lumikuningatar -baletissa, esiintynyt puhujana yrityksissä ja toiminut juontajana gaaloissa. Tämä kaikki on antanut Tervamäelle laajan kokemuksen näyttämöllä olosta ja kehollisesta viestinnästä ja tulkinnasta.

Balettipedagogit ry:n kurssilla Minna Tervamäki opettaa Gamzattin variaation baletista Bajadeeri ja Raymonda baletista Raymondan kolmannen näytöksen unikohtauksen variaation. Minnan johdolla opiskellaan variaation askeleet ja keskitytään kyseessä olevan roolin tapaan ilmaista roolin kokemia tunteita kehollisesti ja ilmaisullisesti.

Anandah Kononen on tehnyt pitkän tanssijan uran Suomen Kansallisbaletissa, josta hän jäi eläkkeelle vuonna 2016. Tanssijan uransa aikana Anandah tanssi suurimman osan ajasta solistitehtävissä eri klassisissa baleteissa ja neoklassisissa teoksissa. Jäätyään eläkkeelle tanssijan ammatista Anandah on kouluttautunut tanssinopettajaksi ja hän toimii tällä hetkellä Helsingin tanssiopistossa erikoiskoulutusryhmien opettajana.

Roolityöskentely ja vahva eläytyminen klassisen baletin ilmaisuun on ollut Anandahille aina luontevaa. Se on ollut myös tärkeä asia koreografiksi kehittymisessä. Merkittävin ja kansainvälisestikin huomiota herättänyt teos on kokoillan klassinen baletti Muumipeikko ja pyrstötähti, jonka ensi-ilta Suomen Kansallisbaletissa oli v. 2015. Vuosien varrella Anandah on luonut monia neoklassisia lyhytteoksia, joita on myös palkittu eri kilpailuissa kuten myös Valtakunnallisessa Balettikilpailuissa.

Balettipedagogit ry:n kurssilla Anandah kertoo omasta lähestymistavastaan uuden balettikoreografian suunnitteluun ja luomiseen. Anandahilla on vahva ymmärrys klassisen baletin tekniikasta ja sen liikekielen käyttämisestä uuden koreografian tekemisessä. Anandahin johdolla pohditaan, miten luodaan uutta baletin liikekieltä niin, että koreografia perustuu baletin tekniikkaan.

Pasi Sinisalo on monille vuosien varrella tutuksi tullut tanssi- ja urheilufysioterapeutti. Hän tanssi vuosia Suomen Kansallisbaletissa, kunnes polvivamma katkaisi uran. Urheilufysioterapian parissa Pasi on työskennellyt 20 vuoden ajan. Hän on ammattitaitoinen, asiaansa perehtynyt ja pidetty opettaja, joka on opettanut useasti myös Balettipedagogit ry:n kursseilla.

Balettipedagogit ry:n kurssilla Pasi tulee kertomaan, kuinka palata tanssikuntoon koronavuoden ja kesäloman jälkeen. Pasi opettaa, miten tulevan tanssivuoden harjoittelua kannattaa rytmittää ja miksi tanssiharjoittelua kannattaa keventää ennen kauden tärkeintä näytöstä tai tanssikilpailua. Millä muilla keinoilla voidaan vaikuttaa tanssijoiden palautumiseen?Nähdään kurssilla!