Tanssioppilaan ja tanssijan liikkuvuusharjoittelu

 
 

Balettipedagogit ry järjestää jäsenilleen ja kaikille aiheesta kiinnostuneille kevätkurssin torstaina 12.5.2022 klo 10-11.45 Zoomissa.

Kurssin hinta:

Balettipedagogit ry:n ja DHF:n jäsenet 30 euroa / ei jäsenet 45 euroa.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittaudu kurssille sunnuntaihin 8.5.2022 mennessä tämän lomakkeen kautta.
Kurssimaksu maksetaan Balettipedagogit ry:n tilille FI27 1279 3000 5096 34, BIC: NDEAFIHH / Balettipedagogit ry.

Kurssimaksu tulee olla maksettuna 9.5.2022 mennessä. Viestikenttään osallistujan etu- ja sukunimi.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin koskien kurssin sisältöä ja aikataulua.


Kurssin sisältö

Tanssissa tanssijan keholta vaaditaan liikelaajuuksia, notkeutta ja voimaa. Liikkuvuus, notkeus ja venyttely ovat olleet otsikoissa ja herättäneet paljon keskustelua viime aikoina. Tämän luennon tarkoituksena on tarkastella mitä aiheesta tiedetään, ja miten sitä kannattaa lähestyä nimenomaan tanssijan ja tanssioppilaan näkökulmasta. Luennolla käydään läpi eri termejä liikkuvuuden ympärillä, tutkimustietoa venytyksen aikaansaamista fysiologista muutoksista sekä mitä liikkuvuutta kehitettäessä kannattaa huomioida. Miten liikkuvuusharjoittelua toteutetaan tehokkaasti ja terveesti? Luento on suunnattu tanssinopettajille ja tanssijoille.

Kurssin opettaja on fysioterapeutti Johanna Osmala, joka on työskennellyt pitkään tanssin ja tanssijoiden parissa. Hän toimii Suomen Kansallisoopperan baletin vastaavana fysioterapeuttina ja pitää vastaanottoa ArtFysiolla kohdaten monipuolisesti harrastajia ja ammattilaisia tanssin eri lajeista, sirkuksesta, voimistelusta, luistelusta ym. Johanna on edistänyt taitolajien turvallista ja terveellistä harjoittelua toimien aiemmin tanssilääketieteen yhdistys DHF:n (Dance Health Finland) puheenjohtajana, Voimisteluliiton fysioterapia-asiantuntijaryhmän jäsenenä sekä tämän hetkisessä tehtävässä kansainvälisen tanssilääketieteen järjestön IADMS:n (International Association for Dance Medicine and Science) ohjelmakomitean toisena puheenjohtajana. Parhaillaan Johanna myös viimeistelee biomekaanikan maisteriopintoja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.Nähdään kurssilla!

Tulosta kurssimainos (pdf) tästä.